Jonathan Everaerts
Jongerenpsycholoog (vanaf 16 jaar)
Psychotherapeut in psychoanalyse i.o.
- Weekdagen 8u – 20u
- Zaterdagen 9u – 12u
Telefonisch contact met de hulpverlener?
Dringend:
U kan contact opnemen met ons secretariaat op 03 256 18 98.
Niet-dringend:
U kan contact opnemen met onze hulpverlener op 03 256 18 98 op weekdagen tijdens het persoonlijk belmoment van de hulpverlener:
- maandag 12u30 – 13u
- dinsdag 12u30 – 13u
- woensdag 12u30 – 13u
- donderdag 12u30 – 13u
- vrijdag 12u30 – 13u
Specialisatie
- Identiteitsvragen /existentiële vragen
- Moeilijkheden in overgangsfasen, vb van adolescent naar jongvolwassenen
- Persoonlijkheidsstoornissen
- Relationele problemen (geen koppel/relatietherapie)
Therapeutisch aanbod
- Angst
- Begeleiding van jongeren vanaf 16 jaar
- Bindingsangst
- Depressie
- Dwanggedachten en intrusies
- Identiteitsproblemen in de adolescentie
- OCD
- Onbestemde of vage klachten
- Psychodynamische therapie
- Psychose (behandeling en nazorg)
- Rouw
- Schoolmoeheid
- Stemmingsschommelingen
- Trauma
- Verlatingsangst
Wie is Jonathan?
Al van jongs af aan heb ik een bijzondere interesse gehad in psychologie en in de jeugd en volwassenen hulpverlening. Al vroeg ben ik dan ook begonnen bij een Jeugd Advies Centrum (JAC-punt) en vervolgens doorgestroomd naar de gemeentelijke jeugdwerking en opleiding psychologie. Enkele jaren en een zeer boeiende werk ervaring in de Sint Jozef Kliniek met jongvolwassen en persoonlijkheidsproblematieken verder ben ik afgestudeerd. Waarna ik vrij snel gekozen heb om als psycholoog aan de slag te willen gaan voor zowel jongvolwassenen als volwassenen. Je kan bij mij terecht als je de nood voelt te praten over emotionele, psychische of relationele problemen of als je simpelweg de nood voelt je verhaal te doen. Een vooraf gestelde diagnose is zeker geen vereiste om zich aan te melden, het kan evengoed gaan om “zich niet goed in zijn/haar vel voelen”.
De stap zetten om naar een psycholoog te gaan is niet gemakkelijk. De problemen zijn soms klein begonnen of zijn in sommige periodes erger dan anderen waardoor het idee speelt dat het allemaal wel erger kan of dat het eventueel vanzelf wel overgaat. Als de problemen echter blijven terug komen heeft dit een impact en moet er iets aan gedaan worden. Daarbij is er vaak een onderliggend probleem die kan ontstaan zijn tijdens belangrijke overgangsfasen in je leven die gepaard gaan met een overvloed aan emoties. Denk maar aan de hoe dubbel de huidige maatschappij haar eisen stelt aan jongvolwassenen deze dagen; men moet zo snel mogelijk het leven hebben uitgestippeld (alleen wonen, werk, trouwen,..) terwijl men verwacht dat men gemiddeld tot 23 jaar studeert en thuis woont. Wanneer er ergens een probleem is, kan dit leiden tot niet goed meer weten hoe of waar naar toe. Wat zijn effect heeft op alle domeinen van ons leven waaronder ook op onze relaties (relationele problemen) en onze identiteit.
Ik sta als psycholoog open hoe we samen een veilige en comfortabele context kunnen creëren waar we ons beide in kunnen vinden. Hierbinnen staat zo spontaan, open en direct mogelijk spreken over allerhande thema’s centraal. Dit ‘vrij spreken’ kan echter een uitdaging zijn, maar kan niettemin wel een hele opluchting zijn en terug grip geven op de situatie. Het spreken over problemen, gevoelens of andere thema’s werkt tevens verzachtend waardoor we samen het overzicht kunnen bekomen om te werken aan verscheidene problemen.
Basisopleiding & bijkomende opleidingen
- Bachelor en Master klinische psychologie
Universiteit Gent - Psychotherapie opleiding in de psychoanalyse i.o.
Universiteit Gent
Consultatietaal
Nederlands, Engels
Erkenningsnummer
941119247